top of page
  • Writer's pictureCDL

Despre Momentul 10 august....

Multi dintre noi consideram ca Diaspora a facut un pas (politic?) decisiv, pe 10 august 2018. Au existat si exista diverse "curente de opinie" si de actiune ulterioare, despre care vom publica in aceasta sectiune.




Aproape fiecare participant la miscarile civice din Piata Victoriei, Bucuresti, din 10 august 2018, are povestea lui. Ce ar fi sa vedem cat mai multe povesti la un loc?


“Adevarul niciodata nu dauneaza unei cauze juste.” Mahatma Gandhi

Dincolo de orice cuvinte, desigur, avem filmarile din Piata care vorbesc de la sine. Insa in spatele imaginilor au existat oameni care au crezut, intr-adevar, in idealul national de eliminare a coruptiei si incompetentei politice din fruntea tarii noastre.


Unde sunt cei mai multi din eroii de la 10 august?

Unii au fost "cumparati", altii au fost intimidati, altii s-au retras pur si simplu, dezamagiti de colegii si prietenii lor care i-au tradat, iar altii au continuat sa fie in ochiul public, fiecare in felul sau. Desigur, "sistemul" este si el "cu ochii in patru" urmarindu-i pe toti acesti lideri de opinie care doresc sa isi organizeze continuitatea proiectelor lor revolutionare, intervenind distructiv, prin mecanisme sofisticate, profesioniste, reusind in permanenta sa dezbine grupurile nu formate, inca vulnerabile din punct de vedere al structurii organizatorile. Pe "model vechi" actualii guvernanti folosesc principiul "divide et impera" cand vine vorba de Diaspora. Cat le mai dam voie?




4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page